Suntem bombardați cu reclame de tot felul de alimente și băuturi.
Cum sa ii spui unui micuț ca nu e buna C….cola când și Moș Crăciun o bea?!
Și atunci ne revine noua părinților, nutriționiștilor/bucătarilor, sarcina sa găsim modalitati sa adăugăm alimente sănătoase sub anumite forme.
Chipsuri
De țelina : se ia rădăcina de țelina( mai mica) și se taie ronedele subțiri. Se pun la cuptor pe foaie copt și se întorc după 20 min pe partea cealaltă( eu le-am ținut la 150 grade- 40 minute total).
Se pot condimenta cu boia, ceapa, chili.
Chipsuri de cartofi la cuptor ( ideal este sa păstram coaja), se procedează ca și la țelina.
Chipsuri de morcov
Chipsuri de dovlecel, sfecla rosie( tăiați sfecla circular pentru un efect 😉 mărit ).
Chipsuri de mar la cuptor, se poate adauga la sfârșit scortisoara
Bețișoare de cartofi dulci, se taie cartoful dulce in bastonase cât degetul mic, se ung cu usturoi sare și piper după gust și se dau la cuptor pe foaie de copt.
Poți sa bagi 3 tavi in același timp in cuptor.
Dacă vei introduce aceste gustari după vârsta de 3 ani, și vei spune aceasta este mâncarea care ne face sa fugim tare, sau sa dam tare in minge vom avea un rezultat mai bun, versus introducerea mai târziu, când copilul a mâncat zeci de pungi de chipsuri din comerț.
Un copil poate sa refuze un aliment de la 8-10 ori pana sa îl accepte.
Preparati chipsurile împreuna cu micuții, sau pentru o petrecere in pijamale.
Alegerea îți aparține
Viviana 🥗