Putem mânca paste cu calorii putine? 9 cal/100g! Da.
Pastele konjac devin populare datorita aportului redus de calorii. Sunt excelente pentru acele persoane care nu pot sa consume gluten sau produse cu indice glicemic mare. Sunt indicate in dieta AIP, ketogenica, lowcarb, in dieta persoanelor cu diabet.
Pastele sunt făcute din rădăcina de konjac și au un aport mare de fibre. Se mai găsesc și sub forma de orez.
Trebuie sa fim realiști, nu au gustul pastelor, ele sunt ca și tăiețeii de orez.
Pentru persoanele care nu pot sa consume pasta de tomate, exista un înlocuitor perfect: sfecla rosie fiarta.
Am pus in blender sfecla rosie fiarta, leurda, usturoi, ulei de măsline( o lingurița), ardei capia puțin iute, condimente. Dacă va trebuie lichid puteți sa păstrați de la apa in care a fiert sfecla sau sa adăugați puțin lapte. Eu am folosit lapte vegetal.
Proprietățile sfeclei roșii
- vitamine (A, B, C, E, K)
- minerale (magneziu, fosfor, fier, calciu, potasiu, magan)
- fibre
Timp de pregătire sub 10 minute!