Dacă v-ati saturat de banalul pireu de cartofi, azi va propun o varianta mai sănătoasă și la fel de plăcută: pireul de sfecla rosie.
Am avut ocazia sa îl încerc la un restaurant cu specific românesc, și am vrut sa îl pregătesc in propia maniera, controlul ingredientelor😉.
Metoda :
Se pune sfecla rosie la fiert( decojita) și lasam un timp de cca 45-50 min pe foc. Dacă vrem varianta mai sănătoasă folosim cuptorul sau aparatul cu aburi. Dacă nu avem timp, exista in supermarket sfecla rosie gata fiarta vidata.
Rețeta originala ar fi cu unt/lapte și sare, unii mai adauga smantana.
Dar atunci cum mai este o mâncare sănătoasă cu atâtea grăsimi ?
Rețeta mea: sfecla rosie fiarta 4 bucăți medii, avocado jumate de fruct, lapte vegetal 50 ml, sare și piper.
Le-am pasat cu blenderul și a ieșit un pireu aerat și foarte gustos.
*Laptele vegetal îl fac in casa( fără niciun adaos in afara de lapte și semințe/nuci/boabe), in caz contrar recomand un lapte cumpărat fără zahăr adăugat. Dacă îl faceți pt cei mici folosiți laptele pe care îl beau de obicei.
Rețeta aceasta poate fi folosită și la bebeluși începând cu 8 luni.
Proprietățile sfeclei roșii
- vitamine (A, B, C, E, K)
- minerale (magneziu, fosfor, fier, calciu, potasiu, magan)
- fibre
Pofta buna
Viviana