Curios lucru ca deși vrem paste, punem peste ele sau lângă ele, multă carne sau multă brâza.
Dacă ați fi in fata unei vitrine cu 2 farfurii, una cu paste carbonara/ bolognese, și una cu paste cu legume ce ați alege?
Știu 😁, dar va pot spune ca a 2-a varianta este mult mai gustoasa, dacă adaugi ceea ce trebuie( legume, condimente) și sănătoasă.
Poate fi o varianta excelenta pentru post cu condiția sa avem grija sa punem și o sursa de proteina vegetală, și sa o consumam pana la prânz inclusiv. Da, nu mâncam și seara paste, mai ales dacă ammâncat la prânz.
Noaptea vrem sa dormim nu sa facem reglare de glicemie( cât noi vom dormim, pancreasul va elibera insulina ca sa ducem glucoza in celule sa o transformam in glicogen..cam asta se întâmpla când mâncam seara carbohidrați).
Am decis sa fac pentru un sfârșit de săptămâna, o porție de acest gen.
Am ales paste BIO cu grâu dur și leurda.
Am pregatit ciupercile in tigaia grătar, in alta tigaie am distuit ceapa, ardei/gogoșar și roșii descojite(de mine). Nu le-am gătit in ulei, era destul sucul de la roșii. Am adăugat și zarzavaturi deshidratate de la părinții mei(vegparinti😁, in loc de vegeta).
La sfârșit am pus ciupercile și le-am lăsat pe foc cât sa se amestece și sa dea o aroma plăcută, de gătit in casa. Am pus 5 pufuri, ulei de măsline( pentru transport vitamine liposolubile ADEK, și aroma- uleiul/ grăsimea sunt cele care aduc un plus la gust..alegeți grăsimi sănătoase). Eu am adăugat busuioc (preferința personală) , dar oregano este mai potrivit.
In afara de ciuperci și paste, toate au fost din grădina BIO a părinților mei.
Trebuie sa mentionez ca mâncare mea de multe ori pare neterminata, deoarece fac aldente cam tot. Nu trebuie sa pierdem prin fierbere excesivă( temperatura înaltă mult timp) vitaminele. Educați-va sa gătiti aldente, corpul vostru va va mulțumi.
Dacă vreți un plus de sos: puteți sa pasați jumătate de avocado cu suc de roșii și usturoi.
La sfârșit avem produsul dorit, paste de post. Acest fel de mâncare este indicat și sportivilor, aceia care au nevoie sa își mărească nivelul de glicogen înainte de o competiție.
Pofta buna
Viviana